ICT vanaf Morgen is voor Cybersoek de aangewezen partner

Het is belangrijk, en zeker in deze periode van de pandemie, dat iedereen toegang heeft tot de digitale wereld. Begin volgend jaar kunnen Amsterdammers met een laag inkomen voor 20 euro ‘statiegeld’ daarom een laptop lenen van de gemeente Amsterdam. Daartoe heeft stichting Cybersoek, die zich al langer met  succes inzet voor digitale inclusie, een Cyberbank opgericht.

Met deze voedselbank, maar dan voor laptops, hoopt zij een permanente plek te creëren waar laptops kunnen worden verstrekt aan Amsterdammers die hiervoor in aanmerking komen. Cybersoek geeft aansluitend ook trainingen in computervaardigheden en draagt zo bij aan het voorkomen dat een groep Amsterdammers wordt uitgesloten van een deel van de samenleving.

De Cyberbank is ook de plek waar mensen, bedrijven en organisaties terecht kunnen om hun afgeschreven laptops te doneren. ICT vanaf Morgen is vervolgens voor Cybersoek de aangewezen partner: alle gedoneerde apparatuur wordt refurbished door onze jongeren, inclusief het ISO-gecertificeerd wipen van de harde schijven.

Resultaat: Amsterdammers met een laag inkomen, onze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en het milieu worden geholpen. Dat is weer duidelijk een win-win-win waar ICT vanaf Morgen zijn meerwaarde kan laten zien!

Deel dit bericht: