ICT vanaf Morgen migreert de Historische Vereniging Alkmaar naar MS 365 Cloud

De Historische Vereniging Alkmaar (HVA) werkte al enige jaren in de cloud met Drive van Google, maar diverse bestuursleden bleken erg verknocht aan Microsoft. ICT vanaf Morgen in de persoon van Dennis Broersma heeft deze migratie nu professioneel begeleid en gerealiseerd.

Ook de HVA zag het belang van het delen van informatie (Bestuursvergaderingen, adviesstukken, begrotingen, et cetera) en werkte al jaren met Drive. Afgelopen jaren werd een migratie naar Microsoft 365 Cloud van belang geacht en ICT vanaf Morgen werd betrokken om dit plan uit te voeren.

Na inventarisatie van de huidige omgeving werd een plan en begroting gemaakt. Vervolgens volgde: het inrichten van de 365 Cloud-omgeving, het aanmaken van de gebruikers, het configureren van de 365 Cloud, het migreren van vijftien jaar (!) data van Google naar de 365 Cloud, het doortesten van de gehele omgeving, het verstrekken van een gebruikershandleiding en een stukje nazorg (na live gang).

Voorafgaand aan de livegang heeft Sean Swart een training gegeven om de gebruikers, in totaal 12, bekend te maken met de nieuwe werkomgeving. Inmiddels draait alles op volle toeren in de cloud en wij zijn er natuurlijk voor het beheer of bij vragen via onze helpdesk. De HVA werkt inmiddels al weer enige maanden met MS 365 tot grote tevredenheid. De migratie is in de zomer vlekkeloos verlopen.

Interessant om te weten: de vereniging kon op basis van haar ANBI-status gebruikmaken van de ‘Non Profit Oplossingen’ van Microsoft en hiermee tot 25 Microsoft 365 Cloudlicenties gratis ontvangen!

Deel dit bericht: