Een contract voor Myrna

Afgelopen week tekende Myrna Laan een contract bij ICT vanaf Morgen en daar zijn we heel blij mee! Myrna kwam anderhalf jaar geleden kijken of de ICT wat was voor haar en dat bleek; de 3e-leerweg doorliep ze in no time en klaar voor een baan in de ICT blijft ze graag bij ons. Ik, Kim, vraag haar hoe de weg naar ICT vanaf Morgen is verlopen en dat begint niet zoals je zou verwachten; namelijk in de mode.

Ik wilde graag in de mode werken en haalde mijn diploma aan het ROC van Amsterdam. Maar werken in de mode zag ik niet zitten, een keiharde wereld. Dus wat dan? Bedenktijd en vervolgens de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening geprobeerd maar gestopt, dat was het niet. Toen volgde een periode van uitkering en diverse baantjes waar ik niet echt een toekomst in zag. Uiteindelijk heb ik anderhalf jaar bij de zeilmakerij van Defensie in Den Helder gewerkt. Ja, het is iets met stof maar meer zoals meubelstoffering. Genoeg uitdaging maar fysiek wat zwaar en Den Helder viel ook qua afstand tegen dus ik was nog niet op de juiste plek. Via WerkSaam West-Friesland heb ik een aantal cursussen gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en dat heeft mij wel geholpen. Toen een vriend, die hier werkte, mij voorstelde eens te komen praten heb ik dat gedaan.

En het bevalt dus? Had je dan wel al iets met de ICT?
Nee, niet echt, al was ik wel thuis degene die alle problemen oploste op dat gebied. En, oh ja, ik heb wel al twee eigen computers gebouwd.

Ik moet enorm lachen, je hebt dus héél veel met ICT!!
Ook bij ons nu aan het werk is het de hardware-kant die Myrna het meeste aanspreekt.
En de data wiping, vult zij aan; want daar komt echt alle hardware binnen, van nieuw tot antiek en dat is echt interessant.

Hoe ziet je leven er nu uit?
Goed! Ik heb een mooie baan, woon op mijzelf in het prachtige Hoorn met mijn katten en heb een vriend.

Dat is mooi om te horen en waar ICT vanaf Morgen het voor doet! 

Foto: Myrna Laan en bedrijfsleider Thijs Postma

Deel dit bericht: