Deze impact maken wij op het milieu

Het kopen van een nieuwe laptop of smartphone heeft impact op het milieu. Denk aan kritieke natuurlijke grondstoffen, de productie en ook transport naar jouw adres. Wij zetten ons in voor een duurzamer gebruik van hardware. Dit doen wij samen met onze partners ofwel bedrijven, instellingen en gemeentes waarvan wij afgeschreven ICT-apparatuur ontvangen.

Hoe doen we dat?

Refurbishen
Onze jongeren gaan met de apparatuur aan de slag; beoordelen, wipen van alle data en tenslotte refurbishen. Ook verzorgen wij reparaties van computers. Zo krijgt heel veel hardware in plaats van dat het weggegooid wordt een tweede leven.  In 2022 ging het om 3173 stuks.

Recyclen
De apparatuur die niet voor refurbishment in aanmerking komt wordt naar een verantwoord recyclebedrijf gebracht. Want ook daar is een verschil in te maken.

CO2 en de IT-afvalberg
Voor ons jaarlijks impactrapport wordt gemeten in besparing kg CO2. Refurbishement en Recycling leverden in 2022 samen 1.306.248 kg CO2-besparing op en dat is ongeveer de uitstoot van 153 Nederlanders op jaarbasis.

Minder CO2, een kleinere IT-afvalberg en besparing op grondstoffen, dat is win win win toch?!

PS Lees in ons impactrapport meer over dit onderwerp en hoe wij ook impact maken op jongeren door hen naar werk te brengen in de ICT.

Deel dit bericht: