ICT vanaf Morgen maakt impact!

Bij sociaal ondernemers staat de maatschappelijke missie voorop: impact first! Net als gewone bedrijven leveren zij producten en diensten, maar geld verdienen is geen hoofddoel; het is een middel om de wereld een beetje beter te maken.

Social enterprise

Waarom een Social Enterprise?
In 2016 is ons verhaal begonnen. Job coach Laurens Overtoom ontmoette IT-ondernemer Ewout Nijland. Ewout wilde graag bijdragen aan een oplossing voor alle verkwisting en afval in de IT-wereld. Samen met Laurens ontstond zo het idee om met jongeren vanuit een thuissituatie de afgeschreven ICT-apparatuur een tweede leven te geven.  Van de bank naar werk zogezegd. Dit werd de start van ICT vanaf Morgen!   

ICT vanaf Morgen is Sociaal en Duurzaam
Bij ons krijgen jongeren die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen in het onderwijs of werk de kans weer op de rit te komen. Dankzij onze veilige werkomgeving en werkmodel ontwikkelen zij zich in de ICT-wereld en stromen uit naar een baan of onderwijs met eventueel  een praktijkverklaring Medewerker ICT support op zak.

Onze partners zijn bedrijven die óf hun afgeschreven ICT-apparatuur aan ons doneren en/óf hun ICT-diensten willen uitbesteden als onderdeel van hun sociale en maatschappelijke doelstellingen. Onze jongeren gaan hiermee aan de slag. Alle ICT-apparatuur wordt bij ons gerefurbished en krijgt een tweede leven of wordt verantwoord afgevoerd.

Dus jongeren van de bank naar werk en minder ICT-afval: Dat is impact maken!

 

Onze Impactcijfers van 2019

Sociaal
In 2019 waren 72 mensen bij ons op de een of andere manier vast of tijdelijk werkzaam. Hetzij in dienstverband, via re-integratie, als dagbesteding, vrijwilliger of als stagiair. ICT vanaf Morgen heeft een werkmodel ontwikkeld om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kansrijker te maken. Door middel van een leertraject waarin theorie en praktijk samengaan, ontwikkelen jongeren zich als ICT-er.  In dat jaar zijn 36 jongeren ingestroomd waarvan maar liefst 20 vanuit een thuissituatie! We hebben 12 jongeren naar een baan begeleid en er stroomden 4 door naar onderwijs.

Duurzaam
Van de hoeveelheid aan ons gedoneerde ict-apparatuur hebben wij 3700 stuks na refurbishing een tweede leven gegeven  en is 25000 kg verantwoord afgevoerd waarbij grondstoffen worden teruggewonnen.  

Meer dan cijfers
Dit zijn cijfers om trots op te zijn maar onze impact gaat natuurlijk verder. Het gaat niet alleen om het vinden van een baan maar ook om persoonlijke groei en zelfredzaamheid van onze jongeren om maar een paar voorbeelden te noemen. Bovendien maken we niet alleen impact op jongeren en het milieu, er zijn meer stakeholders. In onze impactanalyse die hier binnenkort geplaatst gaat worden kunt u daar meer over lezen. En geven de cijfers alsmede persoonlijke verhalen onderbouwing aan onze missie.

Register Sociale Ondernemingen
ICT vanaf Morgen is aangesloten bij Social Enterprise NL. De kaders, kennis en netwerken die zij biedt helpen ons te kunnen voldoen aan de “Code Sociaal Ondernemen”. Wij zijn reeds in een vergevorderd stadium en hopen in 2021  opgenomen te worden in het register Sociale Ondernemingen. Hiermee tonen wij aan dat het ons als organisatie te doen is om impact first!