ICT vanaf Morgen maakt impact!

Bij sociaal ondernemers staat de maatschappelijke missie voorop: impact first! Net als gewone bedrijven leveren wij producten en diensten, maar geld verdienen is geen hoofddoel, het is een middel om de wereld een beetje beter te maken.

Waarom een Social Enterprise?
In 2016 is ons verhaal begonnen. Job coach Laurens Overtoom ontmoette IT-ondernemer Ewout Nijland. Ewout wilde graag bijdragen aan een oplossing voor alle verkwisting en afval in de IT-wereld. Samen met Laurens ontstond zo het idee om met jongeren, die vanuit een thuissituatie weer wilden opstarten, de afgeschreven ICT-apparatuur een tweede leven te geven.  Van de bank naar werk zogezegd. Dit werd de start van ICT vanaf Morgen.

ICT vanaf Morgen is Sociaal en Duurzaam
Bij ons krijgen jongeren die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen in het onderwijs of werk de kans weer op de rit te komen. Dankzij onze veilige werkomgeving en werkmodel ontwikkelen zij zich in de ICT-wereld en stromen uit naar een baan of onderwijs met eventueel  een praktijkverklaring Medewerker ICT-support op zak.

Onze partners zijn bedrijven die óf hun afgeschreven ICT-apparatuur in ons investeren en/óf hun ICT-diensten willen uitbesteden als onderdeel van hun sociale en maatschappelijke doelstellingen. Onze jongeren gaan hiermee aan de slag. Alle ICT-apparatuur wordt bij ons gerefurbished en krijgt een tweede leven of wordt verantwoord afgevoerd.

Dus jongeren van de bank naar werk en minder ICT-afval: Dat is impact maken!

Impactverslag
Wij maken impact op jongeren en het milieu en laten dat graag zien in ons impactverslag. Naast cijfers waar we trots op zijn leggen we  uit wat we doen, hoe onze opleiding is opgezet, wie onze stakeholders zijn, delen we succesverhalen   en vertellen we over onze toekomstplannen. Veel leesplezier!