Sociaal ondernemen zorgt voor nieuwe computerregeling minima

Afgelopen donderdag 12 mei was de kick-off van de samenwerking tussen Halte Werk, Randstad Groep Nederland en ICT vanaf Morgen. Sinds dit jaar geeft Randstad Groep Nederland al haar afgeschreven laptops aan ICT vanaf Morgen. Met deze sociale bijdrage van het bedrijf, in vaktermen ‘Social Return On Investment’ (SROI), kan aan vele jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring in de IT geboden worden.

Afgelopen donderdag was de kick-off van de samenwerking tussen Halte Werk, Randstad Groep Nederland en ICT vanaf Morgen. Sinds dit jaar geeft Randstad Groep Nederland al haar afgeschreven laptops aan ICT vanaf Morgen. Met deze sociale bijdrage van het bedrijf, in vaktermen ‘Social Return On Investment’ (SROI), kan aan vele jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring in de IT geboden worden.

De jongeren knappen de laptops op, waarna Halte Werk een deel van de laptops koopt en kosteloos verstrekt aan inwoners met weinig geld via een zogenaamde computerregeling. En dat is nieuw! Voorheen kregen zij geld om zelf een computer te kopen. Nu een laptop in natura.

Sociaal en Duurzaam
Het mes snijdt hiermee aan meerdere kanten: afgeschreven laptops krijgen een tweede leven, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt werkervaring geboden en het initiatief komt deels ten goede aan inwoners van deze regio. Hiermee is de cirkel rond. En wij als sociale onderneming laten hiermee zien dat met een samenwerking als deze je ongelofelijk veel impact kunt maken. Om het concreter te maken; we kunnen zeker zeven jongeren aan het werk houden (7,5 fte)!

Gerard Rep, voorzitter van het bestuur van Halte Werk: “Maatschappelijk ondernemen vinden we erg belangrijk. Deze samenwerking laat zien dat dat ook zinvol is. Het is een geweldig initiatief die wat ons betreft navolging verdient door andere bedrijven. En mooi om te zien wat het oplevert als je bereid bent om creatief na te denken”.

Bibianne Bielschowskij, SROI coördinator voor BMC en Yacht (onderdeel van Randstad Groep): “Met onze organisatie raken wij alle lagen van de samenleving. Naast het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij onze organisatie, maken wij nu ook sociale impact met het weggeven van onze afgeschreven laptops. Hiermee tonen wij onze verantwoordelijkheid en actieve rol richting de maatschappij waarin de mens centraal staat en dat maakt mij erg trots!”.

Laurens Overtoom, oprichter ICT vanaf Morgen: “Wij zijn ongelofelijk trots op een samenwerking als deze en geven hiermee invulling aan onze missie; zoveel mogelijk impact maken, sociaal en duurzaam”.

Deel dit bericht: