Samen met ROC Horizon College impact maken

ICT vanaf Morgen heeft aan het ROC Horizon College een partij van 60 laptops geleverd. Deze worden ingezet voor onderwijs aan studenten met niet Nederlandse achtergrond, die bij het Horizon taalklas volgen. Deze studenten hebben veelal een onduidelijke verblijfsstatus in Nederland. Zo zijn er afgelopen jaar grote groepen studenten uit de Oekraïne bij het Horizon College gekomen.
Samenwerken doen we al een tijdje. Naast dat we met het Horizon College een praktijkverklaring ‘Medewerker ICT Support’ opgezet hebben dat onderdeel uitmaakt van de zogeheten 3e leerweg, mochten wij ook afgeschreven hardware ontvangen waarmee wij onze jongeren opleiden en werkervaring geven. En sinds COVID is de vraag naar laptops enorm gegroeid en ook daarin kunnen wij voorzien. Deze komen ten gunste van studenten of anderstaligen die de middelen niet hebben voor een nieuwe. Mooi om hieraan onze bijdrage te mogen leveren.
Voor het Horizon College budgettair interessant, de levensduur van de laptops wordt duurzaam verlengd en we helpen studenten aan een robuuste computer die zich prima kan meten met een nieuwe, dat is win-win-win!
Wij zijn trots op onze samenwerking met het Horizon College. We streven er tenslotte beide naar om jongeren kansen te bieden in hun ontwikkeling en dat daar een gezonde uitdaging in te vinden is! Op naar weer een mooi jaar, samen impact maken!
Deel dit bericht: