Wij leiden mensen op

Bij ICT vanaf Morgen leren jongeren zonder startkwalificatie in de praktijk om de praktijkverklaring Medewerker  ICT-medewerker te behalen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de partners RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord) en ROC Horizon College.

Wil jij als jongere niet langer thuis op de bank zitten? Wij bieden je de kans om opgeleid te worden in de ICT-wereld. Bij ons leer je om zowel met hardware als software om te gaan. Om hiervoor in aanmerking te komen is het natuurlijk vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent en interesse hebt in ICT. Vervolgens gaan we eens om de tafel en op basis van een intake-programma kijken of je voldoende basisniveau hebt om bij ons te komen werken. Als je nog geen startkwalificatie hebt, biedt ICT vanaf Morgen de mogelijkheid om de praktijkverklaring ‘ Medewerker ICT-support’ te halen bij ons.

De Praktijkverklaring
Sinds dit jaar kunnen werkenden en werkzoekenden zonder startkwalificatie via praktijkleren toch gewaardeerd worden met een bewijs dat zij bepaalde werkprocessen beheersen: de praktijkverklaring. Zo behalen kandidaten een of meer onderdelen van een mbo-opleiding. Het is geschikt voor een brede groep werkenden én werkzoekenden voor wie een mbo-diploma of -certificaat (nog) niet haalbaar is. De werkende of werkzoekende doorloopt een periode van begeleid werken en leren op de werkplek bij een erkend leerbedrijf zoals ICT vanaf Morgen. Hij of zij leert werkprocessen die onderdeel zijn van de mbo-kwalificatiestructuur, wordt aangemeld bij een mbo-instelling, leert bij een bedrijf en hoeft niet naar school. Als een kandidaat de werkzaamheden beheerst, ontvangt hij de praktijkverklaring.

Meer weten?
Zit niet stil, zet jezelf in beweging. Je kunt véél meer dan je denkt!
Stuur een bericht naar ICT vanaf Morgen.

IVM-HRM-Groen

Vragen? Bel of mail ons!

'Wij zijn als HRM-team verantwoordelijk voor de uitvoering van het sociaal beleid bij ICT vanaf Morgen. Hoe mooi is het om met deze jongeren aan de gang te gaan en zo hun talenten te ontdekken? Jonge mensen verder helpen en de wereld duurzamer maken, dat is wat ons blij maakt.' Meer weten..? Stuur een e-mail!hrm@ictvanafmorgen.nl