ICT vanaf Morgen is met 3e Leerweg officiële opleider!

In samenwerking met RPAnhn en roc Horizon College worden bij ICT vanaf Morgen op dit moment vijf jongeren zonder startkwalificatie opgeleid om de praktijkverklaring ICT-medewerker te behalen. Deze opleiding in het kader van de 3e Leerweg is een onderdeel van de reguliere opleidingen binnen het MBO.

 

Wat is dat: de 3e leerweg?

Sinds een paar jaar heeft het mbo er een leerweg bij naast de reguliere bol en bbl-trajecten. Reguliere MBO-opleiders, zoals bijvoorbeeld roc Horizon College, bieden hun opleidingen aan als BOL- of BBL-opleiding. Dit betekent dat je een verplicht aantal uren per jaar op school moet doorbrengen, onder begeleiding van een docent. Bij een BBL-opleiding ga je één of twee dagen per week naar school, bij een BOL-opleiding breng je het grootste deel van de tijd op school door. Dit is vrijwel niet mogelijk wanneer je bijvoorbeeld een baan, een gezin of andere bezigheden hebt. Of als je nu bij ICT vanaf Morgen bezig bent.

Met een opleiding volgens de 3e leerweg is er geen urennorm en werkt het dus anders. De 3e leerweg biedt maatwerk voor jongeren die bijvoorbeeld bij ICT vanaf Morgen juist weer lekker bezig zijn, en die ter plekke in een prettige omgeving hun opleiding krijgen, zodat ze hun positie op de arbeidsmarkt met een praktijkverklaring kunnen verbeteren.

ICT vanaf Morgen is onderwijspartner
Binnen ICT vanaf Morgen is een lesprogramma ontwikkeld en worden de gevraagde vaardigheden eigen gemaakt binnen ons bedrijf. Als alle onderdelen van het programma zijn behaald, ontvangt de jongere de praktijkverklaring ‘Allround medewerker IT systems’ (nivo 2).

‘Wij zijn trots dat we zo de kansen voor onze jongeren kunnen verhogen op een passende, leuke job door zo ook aan de ontwikkeling van de jongere te kunnen bijdragen’, stelt Laurens Overtoom.

Klik hier voor informatie over RPAnhn.

Klik hier voor meer informatie over roc Horizon College.

Deel dit bericht: