Hoe bevalt onze samenwerking?

Ons impactrapport zit er weer aan te komen en daarin lees je naast alle impactcijfers ook de verhalen achter de cijfers. Zo spraken wij Menno Commandeur, operational director bij onze partner Endeavour.  Lees hier alles over onze samenwerking op het gebied van software testen en hoe dat bevalt.  Dank Menno, voor het leuke interview!

 

Menno, zou je je willen voorstellen?

Ik ben Menno Commandeur, operational director bij Endeavour. Ik ben 34 jaar oud, kom van Texel en ben woonachtig in Heerhugowaard. Ik heb een achtergrond in het raakvlak tussen IT, de klant en de operatie. Zo heb ik o.a. meer dan 10 jaar ervaring in projectmanagement bij IT projecten en heb altijd een passie gehad voor mensen en organisatie.

Wat is en doet Endeavour, wat zijn jullie voor een bedrijf?

Endeavour is een full service digital agency gevestigd in Haarlem. Dat is een hele mond vol, maar betekent dat wij de klant volledig kunnen ontzorgen op het gebied van digitale transformatie: van strategie, branding, content, video tot websites en apps. Dit doen wij door echt naast de klant te staan in plaats van tegenover de klant te zitten, wij zien ons als partner en denken actief mee hoe digitale marketing of tech kan helpen de doelen van onze klanten te bereiken. Het leuke is dat Endeavour is geboren uit een samenwerking van meerdere ondernemers, dus de ondernemersgeest zit echt in ons DNA. Daardoor is er veel vrijheid om nieuwe kansen te onderzoeken en in te spelen op innovatie zoals Artificial Intelligence.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met ICT vanaf Morgen?
ICT vanaf Morgen had al contact met het Alkmaarse development bedrijf Create. De klanten en medewerkers van Create zijn medio 2022 naar Endeavour overgegaan, waaronder ikzelf. Bij Endeavour werd tot op dat moment nog geen dienst aangeboden om ontwikkelde software te testen. Dit werd eigenlijk altijd door het ontwikkelteam of de klant zelf gedaan. Hier zag ik direct een kans. Daar komt bij dat niet alleen ik, maar destijds ook mijn nieuwe collega’s van Endeavour, de filosofie van IVM een enorm warm hart toedragen. Hoe mooi is het als je waarde kunt leveren aan zowel de klant als de maatschappij.

Waar bestaat de samenwerking uit?

ICT vanaf Morgen is op dit moment primair betrokken bij het testen van software. De ontwikkelteams bij Endeavour maken een platform voor klanten als Van der Valk, Join Program en het LLO Platform.Tijdens het ontwikkelproces wordt ieder individueel ontwikkelticket functioneel getest door ICT vanaf Morgen. Daarnaast worden er bij release regressietests uitgevoerd, die controleren of er door het toevoegen van nieuwe functies geen oude functies kapot zijn gegaan.

Wat vinden jullie goed gaan, wat kan beter?

Het testen van software kunnen jullie beter dan wijzelf. Als een ontwikkelaar zijn eigen werk gaat controleren, bewandelt hij (vaak onbewust) toch de bekende paden. ICT vanaf Morgen zorgt ervoor dat er echt objectief en heel secuur gekeken wordt naar de werking van een nieuwe functionaliteit. Waar wij zelf na herhaaldelijk testen wellicht wat gemakzuchtig kunnen worden, blijft IVM de kwaliteit leveren alsof ze er voor het eerst naar kijken. Die kwaliteit en effectiviteit op zo’n stabiel niveau zijn wij erg blij mee.

De uitdaging met jullie organisatie zit in het betrekken van de klant. De klant is en blijft onderdeel van het goed testen van software, doordat de klant de domeinkennis heeft en uitzonderingen kent. Ook wil de klant altijd weten wat de kwaliteit is van de software die opgeleverd wordt. Hierdoor is het belangrijk dat ICT vanaf Morgen ook direct in contact staat met de klant. Dat vereist echter wel wat sociale en communicatieve vaardigheden, die je niet altijd van iedereen bij jullie kan verwachten. Natuurlijk speelt Endeavour hier ook een rol in, maar het is zoeken hoe ver ICT vanaf Morgen de verantwoordelijkheid kan pakken.

Hebben jullie zelf ook mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Zeker, we hebben collega’s die aan het re-integreren zijn of door fysieke of mentale uitdagingen niet zomaar mee kunnen met de arbeidsmarkt. Hier is extra begeleiding voor nodig en in beperkte mate kunnen wij dat bieden, maar niet op het niveau van ICT vanaf Morgen. We proberen op deze manier echter wel ons steentje bij te dragen.

Hoe zie je de toekomst?

Ik denk dat het verhaal van ICT vanaf Morgen binnen Endeavour, maar ook bij onze klanten, meer verteld moet worden. Iedereen slaat hierop aan en denkt direct: hoe kan ik hieraan bijdragen. Daarbovenop is de kwaliteit gewoon hartstikke goed, tegen een aantrekkelijk tarief. Het testen van software moet altijd gebeuren, dus jullie zouden potentieel bij iedere klant van Endeavour aan tafel moeten zitten.

Ik denk dat technologische ontwikkelingen enorm hard gaan, denk aan Artificial Intelligence, waardoor de productiviteit van iedereen verhoogd wordt en herhalende taken steeds makkelijker geautomatiseerd worden. Het sociale karakter wordt daardoor nog belangrijker. De duurzaamheid en inclusiviteit van ICT vanaf Morgen past hier perfect in.

Dank je wel Menno, we zijn blij dit te horen en voor jullie van betekenis te zijn. Ons softwareteam is inmiddels uitgebreid met een ervaren projectmanager dus met het klantencontact gaat het helemaal goed komen!

 

Foto vlnr: Danny en Pieter van Endeavour en Jamy van ICT vanaf Morgen

Deel dit bericht: