Goed nieuws!

Driekwart jaar geleden kwam Stijn via onze partner Werkom meelopen bij ons. Eens kijken of wij de juiste plek voor hem waren. En dat bleek, want Stijn heeft inmiddels een contract getekend en maakt deel uit van ons Software team. Wij zijn dus ook harstikke blij met Stijn!

Ik ben natuurlijk benieuwd welke weg hij heeft afgelegd naar ICT vanaf Morgen en zo beginnen we ons gesprek. Stijn heeft HAVO gedaan en begon op het HBO. Dit was echter niet de opleiding die bij hem paste, “ik moest te veel schrijven”,  geeft Stijn aan. “De MBO-4 ICT opleiding  deed ik vervolgens in 2 jaar. Hiermee op zak startte ik bij een uitzendbureau en kwam te werken in Amersfoort, 3 dagen per week. De andere 2 dagen volgde ik opleidingen vanuit het uitzendbureau en deed klusjes voor hen. Ik heb dit een half jaar volgehouden, het kostte mij allemaal te veel energie.” Op zoek naar de oorzaak en natuurlijk ook een oplossing zocht Stijn hulp. Autisme volgde als diagnose en hiermee kon Stijn tenminste verder. Het verklaart voor mij waarom bepaalde dingen niet lopen. Met behulp van een coach werd gekeken wat dan een goede werkomgeving zou zijn en daarbij kwam ICT vanaf Morgen boven.

“Ik begon met een aantal dagen meelopen en al gauw bleek dat mijn interesse lag bij software. Vooral softwaretesten vind ik leuk en dat is wat ik nu doe. Ik werk maandag, woensdag en vrijdag en kan zo mijn energie doseren want dat is nog wel nodig.” Ik vraag hem naar zijn toekomstplannen en of hij als doel heeft full time aan de slag te gaan. “Dat weet ik nog niet. Ik wil mij eerst bij deze dagen goed voelen. Wie weet ooit uitstromen naar een ander ICT-bedrijf maar belangrijk is dat ik voldoende energie overhoud voor mijn hobby’s: drummen en (bas)gitaar. Ik vind het leuk op te treden en  mee te doen aan jamsessies. Ook maak ik af en toe muziek onder games.“

Een goede beslissing lijkt mij want het zijn inderdaad superleuke hobby’s om je energie in te steken en waar je hopelijk ook energie van krijgt!

Deel dit bericht: