Gebruikers kunnen weer snel aan de slag

Het was een lege boel op onze vestiging in Alkmaar, waar is iedereen? Floorwalking bij het Regio College kreeg ik te horen. Floorwalking?  Leg maar even uit.

Vanaf 1 augustus 2024 gaat het Regio College met het Horizon College gezamenlijk verder onder de naam Talland College, wat nieuwe uitdagingen en kansen op ICT-gebied met zich meebrengt.

Zo moesten de beide Microsoft Cloud-omgevingen samengevoegd worden. Voor alle gebruikers betekent dit dat er allerlei instellingen en inloggegevens aangepast moeten worden en daarbij komt ons team in beeld. Onze jongeren waren als het ware lopende helpdesks deze dagen en boden hulp bij de migratie zodat zonder al te veel vertraging iedereen weer aan het werk kon. Voordat daadwerkelijk onze jongeren de vloer opgingen kregen zij een duidelijke instructiesessie waarin werd behandeld hoe de omgeving er uitziet, wat de migratie inhoudt en welke vragen er verwacht konden worden.

Berry Sonneveldt, informatiemanager, vertelt hoe de ervaring met onze jongeren was. “ICT vanaf Morgen heeft ons ontzorgd in de migratie van onze nieuwe digitale werkplekomgeving. Vragen en problemen van met name studenten zijn uitstekend opgepakt. Het team is proactief en zichtbaar (in Tallandpolo’s) rond gaan lopen en heeft zelfstandig ondersteuning verleend bij vragen en problemen rond WIFI, M365 en account gerelateerde issues. Complexe problemen zijn gefilterd en geclusterd zodat onze ICT-experts deze daarna konden oppakken.”

Ook wij kijken terug op een fijne samenwerking met de ICT-ers van het Regio College en het Horizon College, En daarbij maakten blije gebruikers dit een hele leuke en leerzame klus voor onze jongeren.

Deel dit bericht: