Digitale uitsluiting voorkomen

Edu-PC nu onder de paraplu van ICT vanaf Morgen 

Project Edu-PC voert al haar activiteiten vanaf april 2024 uit onder de paraplu van ICT vanaf Morgen. “Vanaf nu kunnen we zo veel meer impact maken”, vertelt initiatiefnemer van project Edu-PC, Edwin Hortensius. “Anno 2024 zijn digitale hulpmiddelen en -vaardigheden onmisbaar bij de ontwikkeling van kinderen. En met de laptops van Edu-PC, voorzien van Chrome OS Flex-omgeving van Google kunnen de kinderen tekstverwerken, veilig browsen en zijn diverse tools direct beschikbaar.”

Project Edu-PC is een sociaal initiatief wat tot doel heeft kinderen (4-12 jaar) gelijke kansen te geven wat betreft online educatie. Gezinnen die zelf geen computer kunnen betalen en buiten de regelingen vallen schenkt Edu-PC een circulaire computer.

Edwin merkte vanaf de start in 2021 dat de vraag enorm bleek en zocht een organisatie met een sociaal hart om nog meer kinderen blij te kunnen maken met een laptop. En dat is gelukt!

ICT vanaf Morgen
ICT vanaf Morgen is een volwaardig ICT-bedrijf en leer-werkbedrijf. Wij bieden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een veilige werkomgeving. Zij kunnen bij ons werken, werkritme opbouwen en zich verder ontwikkelen. Zo begeleiden wij hen weer op weg richting de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. Daarnaast bieden wij stageplaatsen en verzorgen wij inwerktrajecten voor ICT-bedrijven,

Refurbishen
Eén van de diensten die ICT vanaf Morgen levert is refurbishen ofwel een tweede leven geven aan afgeschreven hardware. Deze wordt vervolgens projectmatig verkocht aan gemeenten en onderwijsinstellingen. Niet alle laptops zijn verkoopwaardig en deze doneren wij aan stichtingen en verenigingen. En nu dus ook via Project Edu-PC aan basisschoolkinderen.

ICT vanaf Morgen/Educatie
“Het onderwijs is voor ons een belangrijke partner”, geeft Ewout Nijland, directeur ICT vanaf Morgen, aan. “Zowel wat betreft het opleiden van jongeren en bieden van stageplaatsen als het leveren van laptops en verlenen van ICT-diensten als werkplekmigratie en ICT-support. Het basisonderwijs is echter een tak die wij nog niet bedienen en wij verwachten met Project Edu-PC nu ook voor het basisonderwijs veel te kunnen betekenen.”

Geïnteresseerd?
De aanvraag en verstrekking van de computers wordt gedaan door de school. Basisscholen die gebruik willen maken van de educatiediensten van ICT vanaf Morgen kunnen contact opnemen met Edwin via www.projectedupc.nl en bedrijven die hun afgeschreven hardware een mooie bestemming willen geven ook. Alle data wordt natuurlijk eerst netjes (ISO9001 gecertificeerd)  vernietigd van de harde schijf.

Deel dit bericht: