Kansen op werk ontwikkelen!

In Zaandam bevindt zich sinds oktober 2021 een tweede vestiging van ICT vanaf Morgen. Hier is een samenwerking gestart met Werkom, het leer/werkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend. Kandidaten doen kennis en ervaring op in de ICT en worden begeleid naar een betaalde baan.

Ook in de gemeenten Zaandam en Purmerend worden werkzoekenden met interesse voor de ICT een kans op de arbeidsmarkt geboden. Het is het resultaat van een samenwerking met Werkom die kandidaten selecteert die in aanmerking komen voor een leer/werk-traject bij ICT vanaf Morgen.

'Een win-win situatie', volgens Werkom-directeur Yolanda Hoogtanders. 'Deze samenwerking biedt werkzoekenden een begeleid leer/werk-traject dat aansluit bij de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Hierna hebben onze kandidaten een grotere kans op het vinden van een passende baan.'

Duurzame samenwerking
Naast de samenwerking met Werkom werkt ICT vanaf Morgen ook aan een duurzame samenwerking met andere partners. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun afgeschreven ICT-apparatuur  aan ons doen toekomen en/of hun ICT-diensten willen uitbesteden als onderdeel van hun sociale en maatschappelijke doelstellingen.

'Wij stellen alles in het werk om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen binnen ICT vanaf Morgen. Zo geven we invulling aan onze missie: zoveel mogelijk jongeren van de bank naar werk! Jonge mensen verder helpen en de wereld duurzamer maken, dát is wat ons erg gelukkig maakt,' aldus Laurens Overtoom, bestuurder van ICT vanaf Morgen.'

Dit is Team Zaandam

Marjan de Vries

Coach

088 20 30 200


In Zaandam worden kandidaten onder de bezielende begeleiding van Marjan opgeleid in de ICT, met als speerpunten: hardware-reparatie en helpdeskmedewerker. Marjan: 'Ik houd mij bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de nieuwe medewerkers. Na een geslaagde intake, begeleid ik hen bij het doorlopen van de 3e leerweg.'

Aziza Bounecoub

Relatiemanager

088 20 30 200


Ik ga in Zaanstreek-Waterland op zoek naar partnerbedrijven die IT-diensten van ons af willen nemen of hun afgeschreven ICT-apparatuur willen investeren in ons. Ook begeleid ik onze kandidaten, die het intern leerwerktraject van ICT vanaf Morgen hebben doorlopen, richting een betaalde baan. Kortom, voor bijna alles kunt u contact opnemen met mij!

Werkom
Werkom is het leer/werkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend. Als vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar niet vinden, zorgt Werkom voor verbinding. Dit doen zij in samenwerking met werkzoekenden, werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Om mensen goed voor te bereiden op een baan bij de werkgever, worden opleidingstrajecten en trainingen aangeboden. Hierbij maakt Werkom gebruik van eigen leerwerkbedrijven én van trajecten bij het bedrijfsleven.

Maatschappelijke winst
ICT vanaf Morgen is een social enterprise. Bij sociaal ondernemers staat de maatschappelijke missie voorop: impact first! Net als gewone bedrijven leveren wij producten en diensten, maar geld verdienen is geen hoofddoel; het is een middel om de wereld een beetje beter te maken.

Opleiden
Bij ICT vanaf Morgen werken jongeren die om uiteenlopende redenen niet (meer) voor een opleiding in aanmerking kwamen. En de hele wereld weet: thuiszitten, dat is niks. Zo verdwijnt elk toekomstperspectief. ICT vanaf Morgen kan deze jongeren weer perspectief bieden door met ICT aan de gang te gaan en bovendien bieden we hier opleidingen aan. Zo is ICT vanaf Morgen de opstap naar een betere opleiding en een toekomst in de ICT. Lees meer over opleiden.

IVM-Portretten-Laurens-Groen

Vragen? Mail naar Laurens Overtoom

'Ik ben als directeur verantwoordelijk voor het sociaal beleid bij ICT vanaf Morgen. Hoe mooi is het om met deze jongeren aan de gang te gaan en zo hun talenten te ontdekken? Jonge mensen verder helpen en de wereld duurzamer maken, dat is wat mij gelukkig maakt.'lovertoom@ictvanafmorgen.nl