Nieuwsuur bij ICT vanaf Morgen

In tijden dat er schaarste is aan personeel wordt gesteld dat bedrijven (te) huiverig zijn om personeel vanuit sociale ontwikkelorganisaties een kans te geven.

Naar aanleiding van een onderzoek door de Volkskrant over deze kwestie kwam de vraag vanuit het programma Nieuwsuur of  ICT vanaf Morgen zich hierin herkende?

Jazeker! Oprichter Laurens Overtoom vertelt waar de pijnpunten zitten maar ook waar ICT vanaf Morgen juist succesvol in is om hier toch de brug te slaan tussen de arbeidsmarkt en mensen met een afstand tot deze arbeidsmarkt. Want als de mensen niet naar werk kunnen, halen we het werk naar de mensen en voeren wij het werk uit bij ons in een veilige werkomgeving. Zo kunnen bedrijven toch hun steentje bijdragen. Het zijn vooral onze werknemers Sjaak en Bouke die, door hun ervaringen te delen, overtuigen.

Wij zijn heel blij dat wij ons verhaal bij het grote publiek zichtbaar hebben kunnen maken en hopen dat er meer bedrijven volgen hun werkzaamheden bij ons neer te leggen en uit te laten voeren door onze talenten.  Want dat is onze missie; meer jongeren aan het werk in de ICT!

Deel dit bericht: