ICT Kracht door jongeren!

Ons belangrijkste doel: wij willen zoveel mogelijk (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden in de ICT. Zeg maar: van thuis op de bank naar werk. Deze jongeren zitten veelal in een lastige, uitzichtloze situatie, máár blijken allen één grote belangstelling te delen: ze zijn érg geïnteresseerd in ICT.

Zo gaan deze jongeren bij ICT vanaf Morgen enerzijds aan het werk met afgeschreven computers die door het bedrijfsleven of andere organisaties (gemeentes, onderwijsinstellingen) worden gedoneerd. Anderzijds verzorgen zij ICT-diensten in de meest brede zin van het woord, voor bedrijven, maar zeker ook voor particulieren. In die zin is ICT vanaf Morgen een volwaardige, professionele ICT-dienstverlener.

Duurzaam
Wij verduurzamen de wereld door met een duurzaam oog ICT-diensten te verlenen. Zo verduurzamen wij door afgeschreven ICT-apparatuur van bedrijven te refurbishen of als dat niet meer mogelijk is, af te voeren via een verantwoorde én gecontroleerde afvalstroom. Hiervoor zijn we gecertificeerd. Ook verzorgen wij reparaties van computers of verzorgen software-testing voor IT-professionals in onze regio. Onze jongeren leren zo in de praktijk. We creëren high-fives tussen bedrijfsleven en jongeren. Dat is impact.

Maatschappelijke winst
ICT vanaf Morgen is een social enterprise. Bij sociaal ondernemers staat de maatschappelijke missie voorop: impact first! Net als gewone bedrijven leveren wij producten en diensten, maar geld verdienen is geen hoofddoel; het is een middel om de wereld een beetje beter te maken.

Opleiden
Bij ICT vanaf Morgen werken jongeren die om uiteenlopende redenen niet (meer) voor een opleiding in aanmerking kwamen. En de hele wereld weet: thuiszitten, dat is niks. Zo verdwijnt elk toekomstperspectief. ICT vanaf Morgen kan deze jongeren weer perspectief bieden door met ICT aan de gang te gaan en bovendien bieden we hier opleidingen aan. Zo is ICT vanaf Morgen de opstap naar een betere opleiding en een toekomst in de ICT. Lees meer over opleiden.

Vragen? Mail naar Laurens Overtoom

'Ik ben als directeur verantwoordelijk voor het sociaal beleid bij ICT vanaf Morgen. Hoe mooi is het om met deze jongeren aan de gang te gaan en zo hun talenten te ontdekken? Jonge mensen verder helpen en de wereld duurzamer maken, dat is wat mij gelukkig maakt.'

Ons verhaal