skip to Main Content

Europese Commissie zet reparatie en recycling hoog op de agenda!

How To Recharge Alkaline Batteries - Ask a Prepper

De Europese Commissie wil fabrikanten van elektronica verplichten om apparaten duurzamer te maken. Een belangrijke kwestie is of batterijen vervangen kunnen worden. Europees Commissaris Frans Timmermans presenteert in maart een agenda voor de circulaire economie.

Frans Timmermans (1961) is sinds 1 november 2014 vicevoorzitter van de Europese Commissie. In de Commissie-Von der Leyen is hij nu belast met klimaatactie. In de Commissie-Juncker was hij verantwoordelijk voor ‘betere regulering’ en duurzame ontwikkeling.

De Commissie stelt ook voor om inzameling en recycling van apparaten en batterijen een Europees systeem op te zetten. Verder zou het voor webwinkels verboden moeten worden om restpartijen en retour gestuurde artikelen te vernietigen.

De filosofie van ICT vanaf Morgen past precies bij dit Europese streven: wij recyclen of refurbishen zoveel mogelijk oude, afgeschreven hardware in de vorm van PC’s, laptops of printers en/of zorgen voor een verantwoorde, gecertificeerde afvoer van werkelijk oude apparatuur.

Uw organisatie wilt ook de nodige oude ICT-apparatuur op verantwoorde wijze kwijt? Neem contact op met ICT vanaf Morgen!

rm

Back To Top