skip to Main Content

Helpen in stilte, dat bevalt ons het beste.

door Laurens Overtoom:

Het is nu essentieel om digitaal aan te haken. Omdat je school online gegaan is, of omdat je werk gewoon door moet gaan of omdat je als oudere geen bezoek meer kunt ontvangen en gaat Skypen. Overal duiken initiatieven op om laptops beschikbaar te stellen voor mensen die thuis zijn komen te zitten vanwege de Corona-crisis, want het is niet vanzelfsprekend dat iédereen over een laptop of iPad beschikt.

ICT vanaf Morgen ondersteunt al jaren mensen, verenigingen of stichtingen die het aan middelen ontbreekt om (bijvoorbeeld) een laptop aan te schaffen. Als je ons volgt, weet je dat dit zo is. Het is heerlijk dat we op deze manier mensen of organisaties blij kunnen maken, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen: we hangen dit liever niet aan de grote klok. Dat is gewoon nergens voor nodig. Het is al vervelend genoeg als je nergens geld voor hebt en je om steun moet vragen.

Maar wat ik ook een keer goed willen benoemen is dat we dit kunnen doen, omdat bedrijven ons hun gebruikte laptops doneren. En hierbij wil ik hierbij eens expliciet de Volksbank noemen op wie ICT vanaf Morgen écht kan leunen. Het sociaal-maatschappelijk betrokken karakter van de Volksbank is dus niet alleen een mooi praatje op – bijvoorbeeld – hun website, maar dit brengen ze ook in de praktijk:

Beter voor elkaar is de belofte van de Volksbank aan Nederland. Het is waar wij samen met onze vier bankmerken voor staan en hoe wij ons onderscheiden binnen het bankenlandschap. We maken deze belofte waar door te bankieren met de menselijke maat en in onze bedrijfsvoering van waarde te zijn voor de klant, de medewerker, de aandeelhouder én de maatschappij. Voor elkaar dus. Bij alles wat we doen, vragen we ons af: hoe wordt de Nederlandse samenleving hier beter van? Inderdaad, als geheel. Omdat we juist als bank, met al onze medewerkers, vier bankmerken, onze klanten en iedereen daaromheen een voortrekkersrol kunnen vervullen.’

De laatste weken is er vaak beroep op ons gedaan. Hebben we opgelost in stilte, bevalt ons wel. Met dank aan de bedrijven die maatschappelijk betrokken aan ons leveren, dus met dank ook aan de Volksbank, opdat wij mensen en groepen die in de samenleving wat zwakker staan, kunnen helpen.

In alle stilte, liefst, dat bevalt ons het beste.

Laurens

Back To Top