skip to Main Content

Daar gaan ze: Anas & Amin!

Foto: Laurens Overtoom

ICT vanaf Morgen is er trots op daadwerkelijk jongeren vérder te helpen. Amin (uit Afghanistan) en Anas (Syrië) zijn voorbeelden van jonge mensen die het niet bepaald meezat. Zij hebben via ICT vanaf Morgen een kans gekregen én gepakt. Lees hier hun verhaal:

Amin
De vraag kwam vanuit een re-integratiebedrijf: of Amin bij ons een stage kon doen. Amin is dan al twee jaar in Nederland, omdat Afghanistan niet meer veilig voor hem was. Het eerste jaar in de AZC staan vooral in het teken van taallessen en een inburgeringscursus. Nadat hij een eigen woonruimte toegewezen heeft gekregen in Heerhugowaard, mocht hij eindelijk de handen uit de mouwen steken. Als gewezen telecom-technicus werd hij snel ingewerkt bij ICT vanaf Morgen en omgeschoold tot ICT-medewerker. En zijn droom om zich te ontwikkelen in de ICT krijgt steeds meer vorm: hij kan nu bij het NOVA College instromen in de Nivo -4 opleiding ICT Beheer. Een prachtige stap in zijn ontwikkeling, met als uiteindelijk doel een mooie baan te krijgen in de ICT!

Anas
komt uit Aleppo, waar hij Economie studeerde aan het HBO. Vanwege de oorlog ontvlucht hij Syrië om via Turkije tenslotte in Nederland een verblijfsvergunning aan te vragen. Bij ICT vanaf Morgen kan hij aan de slag als vrijwilliger om zich vooral met het refurbishment van gebruikte ICT-apparatuur bezig te houden. Ondanks dat de taal lastig is voor Anas groeit hij toch in zijn rol bij IVM met als klapstuk dat hij toegelaten is bij het roc Horizon College, waar hij de MBO-4 opleiding ICT systeemontwikkeling gaat doen. Dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen met elkaar.

Wij zijn trots op Amin en Anas en hopen dat beiden een mooie carrière mag maken in de ICT!

ICT vanaf Morgen helpt je verder!

‘Bij ICT vanaf Morgen werken jongeren die om uiteenlopende redenen niet (meer) voor een opleiding in aanmerking kwamen. En de hele wereld weet: thuiszitten, dat is niks. Zo verdwijnt elk toekomstperspectief. ICT vanaf Morgen kan deze jongeren weer perspectief bieden door met ICT aan de gang te gaan. Bovendien bieden we hier opleidingen aan, en zo is ICT vanaf Morgen de opstap naar een betere opleiding en een toekomst in de ICT.’

Laurens Overtoom kan je informeren over alle ins & outs – lees er hier meer over!

Back To Top